De viatge

El desert de Namíbia

Possiblement mentre vostès estan llegint aquest article, jo ja estigui volant en direcció a Windhoek (capital de Namíbia). Finalment tinc vacances i una vegada més aprofito per fer un viatge.
Aquest diumenge sortim de Barcelona i després de 14 hores de vol i de passar per Zuric (esperem que els controladors aeris no hagin sortit a prendre un cafè !) i Johannesburg, arribarem a Windhoek. Allà ens espera un 4x4 i 24 dies per endavant per recórrer un país que segons un article de “El Periódico de Catalunya” del darrer cap de setmana, és millor no anar-hi. Al nord, a la frontera entre Angola i Namíbia, encara hi ha grups armats i conflictes d’interessos entre la gent d’un costat i l’altre de la frontera.
Viatjar sempre implica petits inconvenients. Si a més a més, el país visitat està fora de l’òrbita dels del primer món, els inconvenients poden augmentar. Cal ser-ne conscient i prendre mesures, però no sóc de l'opinió de deixar d’anar-hi.
Força vegades els terroristes d’un país han tingut en el punt de mira infrastructures turístiques o als mateixos turistes per desestabilitzar el govern. A casa nostra ho vivim amb menor o major intensitat gairebé cada estiu amb els atemptats d’ETA. ¿ Haurien de deixar de venir per aquest motiu aquests milions de turistes que tan necessaris ens són per equilibrar la nostra economia?. Els amics que m’acompanyen i jo no estem disposats a fer el joc a aquesta gent. Continuarem anant als llocs que creiem oportú, prenent les mesures de prudència que tot viatger ha de tenir present. 
Els puc assegurar que els petits, o grans, inconvenients viscuts al llarg d’un viatge sempre queden compensats per l’experiència viscuda.
Bon estiu i, si és el cas, bon viatge.

SEGRE 28/07/2002

Comentaris