Des d'Alguaire (I)

La Porta Nigra de Trier (Trèveris)

Ara que podem gaudir d'un aeroport al costat de casa, més d'un amic m'ha preguntat per fer algunes rutes a partir de les destinacions de l'aeroport d'Alguaire: Frankfurt Hann (Alemanya) i Bèrgam (Itàlia). Doncs per a mi serà un autèntic plaer donar alguns suggeriments per escapar-se un cap de setmana o setmana sencera, per a aquells amb més disponibilitat temporal. La primera ruta que els proposo és fer la zona del Mosel·la que toca a la ciutat de Trèveris (Trier en alemany) a Renània-Palatinat. Els vols de Ryanair deixen a l'aeroport de Frankfurt Hahn, un aeroport situat a 128 km de la metròpoli de Frankfurt am Main (motiu d'un altre article), però a tan sols 67 km de la ciutat de Trèveris. La ciutat considerada més antiga d'Alemanya va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1986. Es pot agafar la carretera que va vorejant el riu Mosel·la. Aquest camí el trobarem custodiat per vinya que dóna com a producte final els famosos vins blancs -sobretot el Riesling- de Mosel·la i dels que podrem gaudir en més d'una bodega o a la Vinothek (museu del vi de Mosel·la) al bonic poble de Bernkastel-Kues, on es poden degustar els 160 vins representatius de la zona (previ pagament de 15 euros). El símbol de Trèveris, la Porta Nigra, ens donarà la benvinguda a la ciutat natal de Karl Marx. Aquesta imponent porta negra romana construïda al segle II ens assenyala la influència romana de tota aquesta zona. De fet, Trèveris va ser considerada la segona Roma per la seva importància política durant el baix Imperi Romà. 
Els nostàlgics del Manifest comunista i interessats en la figura de Karl Marx poden visitar la seva casa natal -una casa burgesa d'estil barroc- convertida actualment també en museu. També és recomanable passejar pel centre i es poden visitar les termes romanes de l'emperador o la basílica imperial. Per últim, per tenir una bona vista del paisatge del riu i de la zona, els recomano arribar a Trittenheim i pujar fins a Zummenthöhe. Allà es relaxen demanant un Riesling i gaudeixen de l'espectacle paisatgístic.

SEGRE 28/02/2010

Comentaris

  1. Hola Joan Ramon, és un plaer disposar d'un bloc on poder rellegir els teus articles i, gràcies a aquest, vaig poder visitar Trier i el seu meravellós Mosel, gràcies per la recomanació !
    Ens viem.

    ResponElimina
  2. Hola Teresa!!!
    moltes gràcies per fer un comentari al meu blog!! Ets la primera persona que el coneix i que em fa un comentari. Volia deixar-lo més ben acabat i actualitzat, però la feina no m'ha deixat massa temps. Aquests dies he estat al Südtirol. Segurament serà tema d'un proper article de viatges. Gràcies i fins aviat.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada