Graceland

Davant la tomba d'Elvis Presley a Memfis.
Foto: Sandra E.
LA MÚSICA DE Michael Jackson no para de sonar a tot arreu des de la seva polèmica mort. Michael ja és un mite i va camí de ser alguna cosa més, tal com va passar després de la mort d'Elvis Presley. Encara hi ha qui afirma que Elvis, el rei del rock, està viu i si un visita la seva casa museu de Graceland (Memfis), la veritat és que ho sembla.
Elvis Presley va nàixer a Tupelo, però quan va tenir diners -100.000 dòlars de l'any 1957- es va comprar la casa que portava el nom de la filla de l'antic propietari: Grace. Ara la casa és un monument històric nacional. A aquesta casa hi va portar els seus pares. Vernon i Gladys tenien habitació a la planta baixa de la casa, una habitació que es pot visitar.
Les habitacions d'Elvis al pis de dalt tenen el pas barrat per -segons diuen- respectar la intimidat del rei del rock. Es poden visitar diferents espais de la casa: la sala d'estar amb el famós sofà blanc de 4 metres, la cuina, la sala de billar, el bany on el van trobar mort el 16 d'agost de 1977 i la jungle room, una habitació decorada a l'estil kitsch com si fos un espai al bell mig de la jungla. A l'altre costat del carrer també es poden visitar el museu de cotxes, amb el mític Cadillac rosa, i els seus dos avions privats, un jet i un Convair 880 molt més gran per traslladar-se amb tot la seva troupe. L'avió du el nom de la filla que va tenir amb Priscilla Beaulieu: Lisa Marie, qui posteriorment seria la dona de Michael Jackson.
De tota manera, el que més impressiona a un visitant que no tingui Elvis com a ídol de capçalera és el fervor que es viu davant de la seva tomba als jardins de la casa. Centenars de rams i dedicatòries de qualsevol lloc del planeta t'acompanyen pels camins del jardí que et porten cap a la seva tomba. Gent de genolls, gent resant, gent que plora s'ajunten una estona davant la làpida, abans que altres fans que van arribant els demanin lloc per fer el mateix.
Mentrestant, fora, en plena celebració de l'Elvis Week, una sèrie d'esperits reencarnats que canten i ballen igual que ell recorden a tothom: "Elvis viu!"

SEGRE 02/08/2009

Comentaris