Sexe de vacances (1) 2002. R. Saladrigas, A. Martín, J.M. de Prada, J.L. Sampedro

Un catàleg de "Coños"

L’estiu és un dels millors moments de l’any per practicar el sexe. La calor, els cossos bronzejats, la poca roba i la manca d’obligacions laborals faciliten molt la feina. L’estiu, però, també és una bona època per llegir de forma relaxada tot allò que durant l’any desitjàvem llegir, però no ho podíem fer per manca de temps.
Per tal de poder compaginar sense problemes aquests dos divertits passatemps els suggeriré en aquest article i el proper algunes lectures. En aquestes el sexe és un element bàsic de l’argument.
Un llibre de fa una mica de temps, però que encara ara manté el seu to agosarat és: El sol de la tarda de Robert Saladrigas que va ser Premi Sant Jordi al 1991. El protagonista és un dibuixant que descobreix el sexe sense tabús i això li obra les portes al coneixement de la seva pròpia identitat. Dins del món de les arts escèniques tenim: Espera, posa’t així, d’Andreu Martín. L’obra va rebre el XXIII Premi La Sonrisa Vertical. Aquí un director de teatre manté una relació sexual amb una de les seves actrius, això li comportarà una sèrie de problemes tan familiars com laborals. D’autors en llengua castellana, destaco una obra de Juan Manuel de Prada; Coños. Va ser una de las seves primeres obres i hi descriu literàriament més de 50 tipus diferents de “conys”. Es tracta doncs d’un catàleg imprescindible per a especialistes i professionals. Per últim El amante lesbiano de José Luis Sampedro. Per mi el millor llibre de tots. Es tracta d’una fantasia eròticofetitxista que trenca amb qualsevol intent de repressió dels sentits. És un llibre que convida a gaudir de la vida i del sexe, sense més regles que les que estableixen els propis participants. 
Llegeixin i, si volen i poden, practiquin.


SEGRE 11/08/2002

Comentaris