Sentiments o diners



La nova samarreta del Barça 


Una setmana abans de la final de Wembley entre el Barça i el Manchester United, es va presentar la nova samarreta del Barça. El disseny és força innovador i ha aixecat força polèmica. Aquesta nova indumentària del FC Barcelona té 17 franges blaugranes i un gran logotip al frontal amb el nom Qatar Foundation.

El logotip d'Unicef que ha portat els darrers anys a la samarreta ha quedat relegat ara a l'esquena, sota el número del dorsal. Aquest petit canvi de nom de logotip i d'ubicació té una enorme diferència econòmica. Portar al frontal el nom d'Unicef implicava pagar a aquesta organització 1,5 milions d'euros per temporada. Ara, dur gravat el nom d'aquesta fundació de Qatar equival a cobrar 170 milions d'euros per les pròximes cinc temporades. Des del primer dia, la gent ja va fer cua davant de la botiga del Barça per comprar-la i ja han dit que aquesta nova samarreta és tot un èxit de vendes. Però no a tot-hom li agrada aquesta samarreta i, sobretot, la decisió de canviar la política publicitària que s'ha portat fins ara amb relació a la samarreta del FC Barcelona. En dos enquestes diferents, el resultal és aclaparador en contra de la nova indumentària. A l'enquesta de La Vanguardia (6.952 votants), el 76% hi està en contra i tan sols el 23% està a favor dels colors blaugranes amb el nou logotip. A e-notícies, encara és més elevat: el 79,23%, en contra; el 12,31%, a favor, i el 8,46%, indiferent. Fins i tot ja hi ha gent que s'ha mobilitzat per portar el tema a l'assemblea de socis i acumula recollides 4.000 signatures -en fan falta un mínim de 7.000 per poder formalitzar la petició.

Davant d'aquesta realitat, es pot comprovar per enèsima vegada que els sentiments i els diners no sempre van de la mà. El que sembla a totes llums un negoci rodó pot deixar, per altra banda, molta gent decebuda. Els catalans, fins i tot en el tema de la pela, podem arribar a ser forsa contradictoris quan ho barregem amb sentiments tradicionals. Deu ser per això que costa tant que ens entenguin fora?

SEGRE 05/06/2011

Comentaris