L'Aplec, aparador de la ciutat

Cuinant caragols a la llauna 
en una penya durant l'Aplec

L'Aplec del Caragol és durant tot un cap de setmana el millor aparador per ensenyar Lleida i tots els seus atractius turístics a la resta de Catalunya i de l'Estat. És un moment magnífic per potenciar el turisme de proximitat, atraure visitants i posicionar la ciutat com una destinació prioritària a Catalunya, complementant així l'oferta de Barcelona i la costa mediterrània. L'elevat nombre de persones que mobilitza l'Aplec durant un cap de setmana genera un gran impacte positiu, gràcies a l'esforç de la Federació de Colles (FECOLL), penyistes i la resta de participants, que demostren any rere any (i ja són 34) un esperit de germanor i entusiasme que contagia tota la ciutat d'exultació, molt necessari en aquests moments difícils. 
En aquest sentit, l'Aplec ens permet mostrar a l'exterior una ciutat viva i engrescadora. Una festa que demostra que som gent acollidora i que sap valorar les seves tradicions. I una festa que també ha de servir per explicar la ciutat com un gran atractiu turístic del qual es pot gaudir tot l'any, i no només durant un cap de setmana. 
L'Aplec ens ha de servir d'altaveu perquè totes aquelles persones que hi vénen a passar un dia o unes hores, quan tornin a casa encantats del que han vist i gaudit i gràcies a aquesta bona experiència personal, es dediquin a seduir nous visitants per a la nostra ciutat dins del seu cercle d'amistats. Així aconseguirem fer una festa més coneguda i més valorada, multiplicant d'aquest forma el nombre de visitants per a la resta de l'any. 
Tanmateix, hem de fer els deures. Tots, cadascú on toca. I des de l'Ajuntament de Lleida, els primers. En aquest sentit, cal recordar que fa dos anys el Ple va aprovar una moció de CiU perquè la Paeria impulsés, com a referència institucional i de la mà de la FECOLL, lligams amb països i ciutats estrangeres mitjançant la invitació formal a l'Aplec dels seus representants consulars a l'Estat, com una primera passa destinada a aprofundir relacions i donar a conèixer la festa més enllà de les nostres fronteres. 
Dos anys després, la iniciativa, com d'altres aprovades pel Ple, sobretot quan les impulsa l'oposició, ha caigut en l'oblit. Aprofitem, doncs, per demanar públicament a la regidoria de Turisme que s'encarregui de materialitzar la voluntat del Ple en aquest apartat i que aquesta acció, molt concreta i de caràcter i competència exclusivament local, sigui un primer pas per ajudar a internacionalitzar el nostre Aplec del Caragol. 
Caldrà esperar un any, però ara el que toca és gaudir de la festa amb rauxa però també amb seny i sempre amb bona companyia. Visca l'Aplec i visca Lleida! 


Maig 2013

Comentaris