Wim Wenders a Lleida

Julio Sorigué, Àngel Ros, 
Wim Wenders i Joan Ramon Zaballos



















A Lleida tornem a tenir una primícia artística de la mà de la Fundació Sorigué. Si fa un temps va ser l'exposició del pintor i escultor manxec Antonio López la que va suscitar gran admiració, ara ha estat el director de cinema alemany Wim Wenders qui, amb les seves fotos, ho ha aconseguit.
L'exposició ha aixecat una expectació que, afortunadament, tal com va passar amb A. López, ha traspassat no només la tradicional frontera mental i mediàtica que patim Panadella enllà, sinó que ha arribat a pràcticament tota la península.
És una gran sort que Lleida surti als mitjans de comunicació nacionals per alguna cosa més que els tradicionals temes vinculats a l'agricultura i els caragols. Aconseguir ser notícia d'àmbit nacional per temes culturals i artístics és una magnífica senyal per a una ciutat. Això demostra que aquesta ciutat està viva i en evolució, més enllà de les necessitats del dia a dia. És evident que pel món de la cultura i l'art s'ha de vetllar també des de les administracions públiques, però és un bon símptoma que en moments econòmicament difícils com els actuals també la iniciativa privada es preocupi per no deixar-lo abandonat.
La disminució dels diners destinats a temes culturals, juntament amb la pujada de l'IVA, ha deixat el món de la cultura i l'art en general en una situació extremadament precària. Per aquest motiu, és especialment remarcable l'esforç que es fa des de fundacions com Sorigué o Vallpalou per continuar apostant per exposicions de gran nivell.
En aquest sentit, la col·laboració entre les administracions públiques i privades ha d'ajudar a mantenir el nivell cultural i artístic que una societat moderna, culta i ben preparada requereix. Ara podem gaudir a Lleida de les excel·lents fotos de Wim Wenders sobre la Zona Zero de Nova York, la central nuclear de Fukushima o els peculiars paisatges australians.
La presència d'aquest director de culte a Lleida el dia de la inauguració va centrar els focus mediàtics.
Esperem que Lleida continuï sent notícia per motius semblants.
Danke, Wim, i gaudeixin de l'exposició!

SEGRE 20/10/2013

Comentaris