Nova etapa, mateixos objectius

Joan Ramon Zaballos parlant en un miting

La política és una eina al servei de les persones i per millorar la societat. I exercir-la per contribuir al progrés social és responsabilitat de totes i tots, cadascú en l'àmbit sectorial i territorial en el qual vulgui i pugui actuar. Personalment, des del 2011 tinc l'honor d'exercir la noble tasca d'encapçalar el grup municipal de CiU a l'ajuntament de Lleida amb la voluntat de satisfer, amb honestedat i humilitat, les necessitats, anhels i objectius de totes les lleidatanes i tots els lleidatans.
Aquest dilluns passat vaig comunicar al comitè local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) la meva decisió de no encapçalar de nou la llista de la federació de Convergència i Unió (CiU) a les properes eleccions municipals del 2015. Motius personals, per als quals us demano respecte, han motivat aquesta decisió. I l'he pres en aquests moments perquè el projecte de CiU pugui trobar amb temps i encert la persona idònia que doni continuïtat a l'alternativa responsable i necessària per governar la ciutat de Lleida i dirigir-la cap a un futur millor.
Això no vol dir, ni molt menys, que renunciï al mandat pel qual em vaig presentar i comprometre en les darreres eleccions, juntament amb les companyes i companys que formaven part de la llista electoral que liderava. El meu compromís amb les lleidatanes i els lleidatans que em van votar i amb els militants, simpatitzants i la direcció de CiU és, evidentment, per a un període de quatre anys, que coincideix amb el mandat municipal entre els comicis electorals. Resten, doncs, més d'un any i mig de treball per al nostre grup municipal format, a banda de mi mateix, per cinc regidores i regidors que han demostrat a bastament un talent i una dedicació excepcionals al servei de la ciutat.
Vull aprofitar aquests pròxims temps per explicar de manera més reposada com entenc la política en els moments actuals. El fet que hagi anunciat que no tornaré a encapçalar la llista de CiU em permet parlar amb més llibertat, si és possible, i que no s'entengui que el que dic va encaminat a cercar el vot de futurs electors, un biaix que conscientment o inconscientment sempre sorgeix en la interacció amb un representant polític, sigui del signe que sigui.
Ja vaig dir durant la campanya electoral del 2011 que els meus adversaris no eren persones amb noms i cognoms determinats o unes sigles polítiques, sinó una sèrie de temes i problemes de la ciutat de Lleida que havien de ser afrontats i solucionats des de la nostra perspectiva política. Per tant, els meus enemics polítics eren -i són- el perill de trencament de la cohesió social, l'augment de l'atur a la ciutat, la davallada de visitants i d'inversors a Lleida, un Centre Històric que ha de trobar el seu equilibri, unes Basses d'Alpicat abandonades que no generen llocs de treball ni atractiu turístic, preservar els valors i l'especificitat de l'Horta, l'endeutament de la ciutat que pot afectar-ne el futur i tants d'altres amb els quals ens anem trobant en el dia a dia de l'activitat política municipal.
I crec que tots aquest temes s'han d'afrontar entenent la ciutat de Lleida com una peça clau dins de la realitat actual i futura de la Catalunya que molts catalans i catalanes desitgem, independent, com un nou estat dins d'Europa. Lleida i el seu entorn necessiten, per les seves especials característiques de superfície i població, un alt nivell d'esforç conjunt i estratègic per ser competitius en un món que fa pagar molt cars els errors i que no dóna segones oportunitats.
En aquests casos, el diàleg i la negociació són peces clau per aconseguir-ho. Lleida ha de saber posicionar-se en el nostre país i en el món posant en valor les seves singularitats i especificitats que la fan única i atractiva. I amb aquests mateixos objectius encarem des del grup de CiU el que resta de mandat fins a les eleccions del 2015.
Per últim, vull donar públicament les gràcies a totes les lleidatanes i a tots els lleidatans per permetre'm treballar durant uns anys per la nostra ciutat i aportar el meu granet de sorra en la construcció d'una societat més lliure, democràtica, justa i cohesionada. M'agradaria que el suport que he rebut abans, durant i després de fer públic que no lideraré la llista de CiU es transformi en una voluntat de seguir construint un projecte de ciutat il·lusionant i imprescindible per al futur de tot el país. Per tant, gràcies per les mostres de suport que he rebut, en públic i en privat, però ens queda molt per fer i per treballar, en uns moments històrics que requereixen màxim esforç i generositat per part de tothom.
Novembre 2013

Comentaris

  1. Joan Ramon,

    La talaia que suposa, des d'un punt de vista del servei als ciutadans, ser regidor Cap de l'Oposició, i la teva pregona i oportuna manifestació de compliment dels teus compromisos amb les lleidatanes i lleidatans, fan que les teves paraules serveixin per a fer més possible aquesta "Nova etapa, mateixos objectius" que comentes...

    Toca, ara, als Comitès Locals de Lleida de CiU, amb la col·laboració dels militants i simpatitzants, i el treball del propi Grup Municipal, de crear l'Equip que ho faci possible... el millor equip al servei de les ciutadanes i ciutadans de Lleida.

    Guillem Saez

    ResponElimina
  2. Esperem que així sigui. I que el resultat sigui també el màxim de positiu per a Lleida.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada