Les cascades del Niàgara (Niagara Falls), costat canadenc. Reportatge fotogràfic.


Les cascades del Niàgara (EU-Canadà)
Foto: S. Escola
Aquí teniu una selecció de fotografies de les cascades del Niàgara des del costat canadenc. Les fotos són d’un viatge realitzat l'agost de l’any 2006.


Les cascades del Niàgara (Niagara Falls) són un grup de grans caigudes d'aigua del riu Niàgara (56 Km) en la zona oriental d’Amèrica del Nord. Fa frontera entre els Estats Units i el CanadàNiàgara deriva del nom del poble Ongniaahra, de la tribu índia iroquesa que significa: "punt de terra tallat en dos".

Cascada "Vel de Núvia". Estats Units
Foto: JR Zaballos

Les cascades del Niàgara comprenen tres salts d'aigua diferents: la cascada de la Ferradura o canadenca (Horseshoe Falls o Canadian Falls), a la província d’Ontàrio; la cascada nord-americana (American Falls), a l'estat de Nova York, i la més petita, la cascada del Vel de Núvia (Bridal Veil Falls).

Cascada Horseshoe. Canadà.
Foto: JR Zaballos



La altura de les cascades és de 51 m. Comparades amb altres cascades del món aquestes són més amples i les de més volum d'aigua de l’Amèrica del Nord.
El cabal màxim d'aigua que porten és de 5.720 metres cúbics per segon.




El vaixell Maid of the Mist s'apropa a la cascada
Foto: JR Zaballos
La recessió de les cascades per motiu de l'erosió natural i per les estructures hidroelèctriques arriba fins a uns 3 metres l'any.
És molt recomanable visitar les cascades des de l’aigua amb algun dels vaixells com el Maid of the Mist, que s’apropa fins als núvols d’aigua que es produeixen en estavellar-se tot el cabal de la cascada a la llera del riu que es troba als seus peus.





Les catarates del Niàgara
que fan frontera entre EU i Canadà
Foto: JR Zaballos

Cascades de la zona americana
Foto: JR Zaballos
L'arc de Sant Martí acompanya la visita
Foto: JR Zaballos
El Maid of the Mist dins d'un núvol d'aigua
Foto: JR Zaballos
Vista des del Maid of the Mist de les catarates del Niàgara
Foto: JR Zaballos


Comentaris