Curiositats del Japó (1)


    
                                    
Noia amb kimono passejant pel
Kenrokuen Park de Kanazawa
Foto: JR Zaballos 






















Viatjar sempre enriqueix a les persones. Veus noves maneres de fer les coses, diferents formes d’actuar i d’enfrontar-se als reptes de la vida quotidiana. Això és vàlid per a qualsevol país del planeta, però no hi ha dubte que per als mediterranis quan viatgem al Japó aquest contrast encara el notem molt més. Després de passar algunes setmanes per aquest país, els comento algunes de les moltes coses que m’han cridat més l’atenció. El Japó, malgrat que és el país del sol naixent segons l’etimologia del seu nom, té una autèntica aversió als rajos de sol. Al Japó ningú es vol posar moreno ni fer vacances estirats a la platja. Es protegeixen constantment del sol, fins a l’extrem de poder veure gent jugant al tennis a 35 graus amb pantalons, màniga llarga, guants, gorra i mocador tapant-se la cara.

Noia jugant al tennis a 35 Cº a Tokyo
Foto: JR zaballos 

Això també fa que aquest sigui el país dels paraigües i dels para-sols amb protector UVA inclòs. Hi trobareu centenars de botigues destinades a la seva venda per protegir-se de l’abundant pluja i de la calor asfixiant. La lluita contra la calor té altres implicacions. Hi ha màquines automàtiques de venda de begudes fresques per tot arreu. En alguns carrers podeu trobar màquines cada 50 metres, on podeu triar entre un ampli ventall de tipus de begudes i en les quals trobar aigua natural normal és el més complicat. 

Màquina de begudes
Foto: JR Zaballos 

A canvi, però, us oferiran aigua fresca gratuïta cada vegada que entreu en un restaurant i això ho faran durant tot el dinar o sopar. I no patiu pas per trobar restaurant. N’hi ha també per tot arreu i de tot tipus i preus. La cultura culinària japonesa és impressionant i ells es passen el dia menjant en qualsevol tipus de local. Molts d’ells, per cert, faciliten la tria del que vulguem menjar exposant a l’aparador de l’entrada del local una reproducció molt realista en plàstic del plat a mida real. 

Rèplica dels plats en plàstic.
Foto: JR Zaballos 

I per acabar el tema gastronòmic, destaco la seva passió per les galetes de tot tipus. Hi ha moltes botigues només dedicades a la venda d’aquests dolços. I les galetes que més els agraden són les farcides de pasta de mongeta vermella. Us trobareu aquest farcit per tot arreu i el podeu gaudir també com a gelat.


Esmorzar del monestir Soi-jin a Koya-san.
Foto: JR Zaballos



Restaurant de sushi a Tokyo
Foto: JR Zaballos
Plat se sushi variat
Foto: JR Zaballos


Comentaris