El Barça a Baviera
















Vaig començar a llegir les crítiques esportives en les pàgines web dels diaris alemanys per saber com anava un dels equips que de petit sempre m'ha caigut bé: el Bayern München. Després em vaig acostumar a llegir també les cròniques dels partits importants del Barça. La nova era de la informació que va endegar internet permet poder consultar aquestes coses ràpidament i així poder tenir una visió més distanciada i objectiva de la que donen els interessats diaris de Barcelona o Madrid. Aquesta vegada l'interès era doble: veure què deien del joc del Barça i també comprovar els efectes que produïa en el club bavarès un resultat tan contundent.
Els diaris alemanys i els lectors en conjunt parlen d'humiliació i li donen data de caducitat a Klinsmann per continuar dirigint el Bayern. Però tret dels comentaris dels periodistes professionals, el que m'ha fet més gràcia ha estat llegir els comentaris dels internautes en les pàgines web dels diaris.
Aquí els tradueixo alguns dels comentaris més curiosos: P. Rabe, sota el títol de Futbol fantàstic, diu que va gaudir molt del partit, veient com els jugadors del Barça feien córrer la pilota i aconseguien combinar amb joc bonic fins i tot a l'àrea petita. Tan sols el va fer emprenyar una cosa: que l'àrbitre no fos més dur amb els jugadors bavaresos, que van fer reiterades entrades lletges a Messi! Faruk Yalcin elogia el petit diable que és Messi, i afegeix que per ser un gran jugador no fa falta ser un Narcís llarg de cames i atlètic com el Ronaldo del Manchester i xutar bé, sinó estimar la pilota com ho fa l'argentí. I ho acaba amb un "Déu protegeixi Messi!". Per últim N. Schiefer reconeix que va apagar el televisor al final de la primera part per por a veure un resultat de dos xifres. També intenta fer una definició del joc del Barça de la següent manera: el que va oferir ahir el Barça va ser........... (no hi ha paraules per definir actuacions com aquesta). La passió pel futbol -com es pot comprovar- no té fronteres!

SEGRE 12/04/2009

Comentaris