La tempesta perfecta


Primer de tot vull agrair als meus lectors els comentaris positius sobre l'article d'un possible viatge a fer des de l'aeroport d'Alguaire. Els prometo que n'hi haurà més, però ara hem de donar pas a la realitat que ens envolta. I la realitat aquests dies s'anomena: tempesta perfecta. Curiosament en una ciutat que es postula pels Jocs Olímpics d'Hivern, hi cau una nevada i es provoca un caos impressionant que dura varis dies.
Millor targeta de presentació, impossible! El concepte de tempesta perfecta no el faig servir pas per descriure el cúmul d'aspectes meteorològics que ens van portar tanta neu, sinó per descriure com una tempesa de neu pot retratar tan bé totes les misèries del nostre país. I això que aquesta vegada s'havia activitat el Pla Neucat i deien que estava tot preparat! Ja diu el poeta que en la nostra terra no sap ploure, i sembla que ara, tampoc nevar. Les infraestructures han fallat per tot arreu -i no per primera vegada-, la coordinació i informació han deixat molt que desitjar, la sensació de país fràgil i amb poca capacitat de resposta s'ha generalitzat. L'article de l'amic Thom Sharpe a La Vanguardia, en va ser un bon exemple. Un país que pretén ser capdavanter amb moltes coses, que s'emplena la boca parlant de la Catalunya social i progressista, aconsegueix que un jubilat anglès tingui por d'agafar una pneumònia a casa nostra per pànic a no poder ser atès com és d'esperar en un país avançat.
A nivell polític, quasi millor no parlar-ne. Veure el conseller Saura tractant com a tontos tots els teleespectadors al demanar perdó per la nevada enlloc de fer-ho per la mala gestió dels efectes d'aquesta nevada, és un bon exemple del grau de cinisme en què s'ha convertit la gestió política. Ja ens han acostumat que la culpa sempre sigui de l'aigua, del foc, de la neu o del vent i que la gestió que fan ells de la situació sempre sigui bona i, sobretot, progressista. Doncs, si és així, a veure si ve una bona tramuntanada i ho ventila tot d'una vegada. Ells inclosos.

SEGRE 14/03/2010

Comentaris