"¡Sí, mi amo!"

Fins quan el PSC s'agenollarà davant el PSOE?


El tema del finançament i el Nou Estatut sembla seguir les pautes de les sèries americanes de televisió. La primera temporada sempre és prou interessant, la segona, no tant i quan van per la cinquena ja ni la compres, ni la mires. Els reiterats ajornaments per arribar a una proposta final semblen voler fer perdre l'interès per aquest tema. De fet, Zapatero ja ha manifestat i comentat que tot això es pot ajornar, ja que a la gent del carrer no li interessa gaire.
De fet, només cal esperar les festes de Nadal, quan la gent la tenim més despistada, per deixar anar una proposta final que ens haguem d'empassar com una capsa sencera de Polvorones de la Estepa, sense beure ni un glop d'aigua.
Això sí, tindrem allau de gent i mitjans de comunicació que intentaran convèncer el ciutadà que no són polvorons, sinó fruita exòtica molt refrescant.
Zapatero no té pressa i de fet ja ha aconseguit el que volia; uns pressupostos aprovats. La pressió dels diputats del PSC al Congrés -si és que algú se la creia- s'ha diluït com un sucre en aigua calenta. Recorden les declaracions de Carme Chacón o el president Montilla després de l'èxit electoral del PSC a les generals a Catalunya? Els que manen al PSC deien que no els tremolaria el pols a Madrid per votar contra el PSOE, si es tractava de fer servir els seus vots per defensar els interessos de Catalunya. Doncs és veritat, ara no els ha tremolat el pols, els ha tremolat tot el cos i alguna cosa més! La veu de l'amo cridant a l'ordre s'ha fet sentir i el PSC obedient ha contestat: ¡Sí, mi amo!, i els pressupostos han quedat aprovats! 
Diuen els analistes que el finançament català depèn del vistiplau de Chávez a Andalusia. Doncs el que deia abans, a menjar polvorones -fruita exòtica, pels optimistes- que ara ve Nadal. Per cert, bon Nadal i feliç Any Nou a tothom i que la Bruixa de Sort hi faci més que nosaltres!

SEGRE 28/12/2008

Comentaris