20 anys d’EOI

Quadre dels 20 anys de l'EOI de Lleida
Fa 20 anys una EOI petita i amb moltes mancances, ubicada al col·legi Joan XXIII, començava la seva tasca docent. Malgrat aquella difícil situació, un grup de gent format per professorat, PAS i alumnat que anhelava aprendre idiomes des de feia temps va anar formant els sòlids fonaments d’un projecte educatiu del qual enguany celebrem el 20 aniversari. En aquells moments els nostres somnis eren poder tenir edifici propi dotat amb tot allò que facilités l’aprenentatge. 20 anys més tard podem parlar d’importants fites aconseguides, després de grans esforços i lluites per aconseguir-ho. Ara tenim edifici propi, laboratori d’idiomes, ordinadors i beques de recerca per l’alumnat de la mateixa EOI, biblioteca amb 20.000 documents i amb un conveni signat amb l’IMAC - pioner a l’Estat espanyol - que l’ajudarà a ser un referent de biblioteca especialitzada per a la resta d’EOI. I també, pensant en la gran influència que té el món televisiu, hem creat un concurs - conjuntament amb Lleida TV - per fomentar l’aprenentatge de llengües estrangeres.
Pel camí també hem deixat la nostra empremta; el 1999 l’EOI de Lleida decidia organitzar el I Congrés Estatal d’EOI. Pocs varen creure aleshores en aquella iniciativa, però enguany se celebra la cinquena edició a La Corunya, sota la presidència del Rei d’Espanya.
La presència de l’EOI de Lleida en totes les iniciatives encaminades a millorar el nostre ensenyament i titulacions ha estat constant. No és d’estranyar, doncs, que la nostra escola estigui permanentment ajudant i assessorant EOI d’arreu de l’Estat. Però tot això, encara que sigui molt important, és un afegit en allò que nosaltres considerem el més important: els 20.824 alumnes que han passat per les nostres aules i tots aquells que vindran en el futur. Ells han estat el nostre suport més constant en els moments més difícils. L’alumnat de Lleida mai ens ha donat l’esquena, ans el contrari, ens ha mostrat amb la seva perseverança per estudiar a la nostra escola, que creu i valora el que fem.
Aquest article és un acte de gratitud a la gent de Lleida. És un privilegi treballar per a vosaltres. Ho hem fet amb ganes durant 20 anys i desitgem continuar fent-ho encara millor els propers 20.

SEGRE 18/03/2007

Comentaris