Sexe de vacances 2005. Domina Zara, M. Blau, Nedjma

Les memòries de Dómina Zara

Un any més els porto uns quants suggeriments de lectura eròtica per a passar millor aquests dies de vacances. Enguany per fer companyia al progressisme sexual del Govern destaco 4 llibres de sexe atípic. De fet en cap d’ells la persona que els ha escrit o inspirat ha volgut dir el seu veritable nom. Per alguna cosa serà! Un dels més polèmics ha estat Dómina Zara. Soy un sueño (Plaza&Janés), es tracta d’unes memòries escrites per Antonio Gómez, sobre una de les principals muses del sadomasoquisme espanyol. En el llibre se’ns explica - i a vegades se’ns descriu - un món on el sexe entre les persones requereix d’un alt nivell de comprensió i compenetració.
En aquesta linía, però en vocació més literària, tenim un llibre que ens arriba de França; Entre sus manos (Grijalbo), darrera el nom de Marthe Blau, s’amaga una jove advocada que gaudeix d’una relació sadomasoquista amb un home de qui depèn gairebé les 24 hores del dia. Es tracta d’una dependència que arriba a ser total i obsessiva i que la porta del plaer al dolor, sense parades intermèdies.
La agenda de Virginia (Temas de hoy) tracta el tema de les prostitutes de luxe. En aquest cas és una noia espanyola de 22 anys que decideix portar una doble vida de manera voluntària. La lectura de l’obra ens ajuda, en part, a entendre els motius que poden portar a una bona estudiant a dedicar-se a aquesta feina per voluntat i no per necessitat.
Per últim el llibre literàriament més interessant és L’ametlla. Memòries eròtiques d’una dona musulmana. (Proa). En aquest llibre el pseudònim de Nedjma amaga una dona d’uns quaranta anys que explica l’evolució de la seva vida sexual des que la van casar per força als 17 anys, fins que troba el veritable plaer sexual en les mans d’un altre home.
Bon estiu, i si poden, bon sexe!

SEGRE 06/08/2005

Comentaris