Estima i fes el que vulguis. J. L. Sampedro

Portada de: El amante lesbiano 


No fa massa vaig llegir La sonrisa etrusca de José Luis Sampedro,
És una obra que em va agradar molt, i que d’una manera o altra em va influenciar a llegir aquesta darrera obra seva El amante lesbiano.
En principi esperava trobar alguna cosa en la mateixa direcció (bona qualitat literària, bona descripció de sentiments i situacions, proximitat al lector...), però per sorpresa meva, aquest autor de 83 anys, em presenta amb El amante lesbiano una obra que es pura dinamita sexual.
La història.
Un home – Mario – en un temps indeterminat i un espai físic també indeterminat, repesca el seu passat i el dels seus pares per enfrontar-se a la seva realitat personal i sexual poc abans de morir.
Una dona – Farida -, una bella i madura berber que va conèixer ja a la joventut, li obrirà les portes per aquest auto reconeixement personal.
Mario farà tota una evolució de la seva personalitat i els seus hàbits sexuals.
Les limitacions socials i familiars que el van portar a un matrimoni fracassat i a buscar satisfacció en bordells de sadomasoquisme, es trenquen una vegada Farida reconeix en Mario, el seu caràcter femení. En tot un procés d’aprenentatge i d’iniciació Mario es va transformant i passa a ser l’esclau sexual de Farida.
La seva vida comença a trobar una alta dimensió que li és més grata i més plena, i Farida així mateix anirà canviant la seva actitud en relació a Mario.
Culminació sexual.
La culminació sexual que s’ha anat treballant al llarg de força pàgines i arriba al final del llibre quan Mario acaba acceptant-se a si mateix i gaudint amb aquest canvi.
A més a més Mario ha trobat una persona que no tan sols l’ha guiat per aquest camí, si no que també l’ha compartit amb ell. La ment i el sexe de dos persones arriben a la culminació perfecte amb l’acceptació física i mental dels seus desigs. Uns desigs no acceptats per la gran majoria, fins i tot sovint rebutjats, però que en aquest llibre de gran qualitat literària ens convida sense embuts a viure i estimar sense més regles que les que estableixen els mateixos participants. Les conviccions socials queden a banda.
Gaudir del sexe.
Una ment privilegiada de 83 anys, ens convida amb aquest llibre a gaudir del sexe i de la vida tal com cada ú l’entengui.
El llibre el resumeixo amb la cita que l’encapçala: Estima i fes el que vulguis, com diu Sant Agustí. Recordin que mai és tard per començar-ho a fer-ho, sobretot si en el fons el que ens hi juguem es la nostra pròpia felicitat.

La Mañana 7 maig de 2000


Comentaris