Dies de festa i homenatge a Lleida

Lo Marraco de Lleida durant la Festa Major


Coincidint amb el tret de sortida de les celebracions i en el marc solemne del Saló de Sessions de la Paeria, la ciutat homenatja una trentena d’entitats i persones que han dedicat la seva vida professional i també el seu temps lliure a fer de Lleida un lloc on el treball, l’esforç, la solidaritat, l’educació i la cultura ocupen un espai preeminent. 
Amb la Festa Major en honor a Sant Anastasi arriba l’equador del mes festiu per excel·lència a Lleida i durant aquests dies de maig la ciutat aprofita també per fer palès el seu reconeixement cap a aquelles persones i institucions que han destacat pel seu treball, molts cops desinteressat, en benefici de totes i tots. 
Coincidint amb el tret de sortida de les celebracions i en el marc solemne del Saló de Sessions de la Paeria, la ciutat homenatja una trentena d’entitats i persones que han dedicat la seva vida professional i també el seu temps lliure a fer de Lleida un lloc on el treball, l’esforç, la solidaritat, l’educació i la cultura ocupen un espai preeminent. 
Enguany cal destacar l’esforç per mantenir en aquests moments tan difícils la cohesió social i l’esperit de solidaritat de l’Associació Don Bosco dels Salesians de Lleida, la Creu Roja de Lleida i l’Associació d’Ocupació i Esplai de Catalunya la Torxa. 
Així mateix, les Associacions de veïns continuen després de molts anys al capdavant de la defensa de la dignitat dels barris i aquest any són les de Copa d’Or i Sot de Fontanet, Jaume I el Conqueridor, Universitat, Zona Alta-Ricard Viñes i Camp d’Esports les que reben la placa d’homenatge. 
També la UGT de les Terres de Lleida rep la placa pel seu constant treball al llarg dels anys en favor dels drets de les treballadores i treballadors de Lleida. 
Per la seva part, a l’Associació d’Empresaris Agraris de Lleida (AEALL) la ciutat li ha d’agrair la seva tasca en reivindicar la importància de l’activitat agrícola i el valor del treball en una societat desnortada per la crisi econòmica i social i que necessita referents com els de l’AEALL, que ens recordin la necessitat d’esforçar-se i acceptar reptes per tirar endavant. 
Pel que fa als mèrits educatius i pedagògics, l’Institut Josep Lladonosa, Les Heures-Acadèmia Tècnica (Ilerna) i la Congregació de les Missioneres esclaves de l’Immaculat Cor de Maria reben el reconeixement pels serveis prestats al món educatiu i també a tota la ciutat, cadascuna de les entitats deixant la seva empremta educativa a les diferents generacions que han passat per les seves aules. 
L’AEM - Belles Arts Teatre i el Grup Sardanista Montserrat segueixen en plena forma mantenint encesa la flama de la cultura local i la Parròquia de la Sagrada Família ha celebrat els 50 anys al servei del barri de Cappont i també tindran el seu reconeixement públic. 
Els valors que acompanyen a l’esport tindran el seu espai en aquest homenatge de la ciutat, aquest any amb la placa pels seus mèrits que recolliran el Club Bàsquet Secà de Sant Pere, el Club Petanca Magraners i el Centre d’Esports Camp Escolar de Lleida (CECELL). 
I referent als reconeixements individuals Enric Castells i Granés, Josep Sánchez Lorenzo i Esteve Cuito i Zurita, a títol pòstum, són els guardonats amb una medalla d’or per la seva contribució al bagatge cultural que atresora la nostra ciutat. 
També en aquest apartat, vull destacar que en l’any Espriu el pregoner sigui un poeta tan estimat a la ciutat com en Jordi Pàmias, cosa que reforça el perfil cultural de la ciutat que sempre s’ha de preservar i potenciar. 
Francesc Jové i Yusta, Josep Varela i Serra, Mari Carme Agustí i Barri, Maria Jesús Cabau i Gort, la Mare Maria Concepción Sagüillo i López, Isabel Arqué i Gironés, a títol pòstum, rebran la medalla per la seva participació en la consolidació d’una educació de qualitat en les diferents etapes i vessants de la formació dels nostres infants i futurs ciutadans. 
I l’històric fundador de CCOO a Lleida Antonio Cantano i Palma rep la medalla a la solidaritat per la seva militància a favor dels drets socials des del sindicalisme i la política. 
Per últim, l’empresari Julio Sorigué Zamorano obté la medalla d’or de la ciutat per la seva trajectòria empresarial i el seu compromís social i cultural amb la ciutat. En el terreny empresarial, també fer constar el guanyador del Premi Lleida Internacional, l’empresa Lleida.net, gràcies a la qual el nom de la ciutat s’associa a la innovació i les noves tecnologies arreu del món. 
A tots els guardonats, i a totes i tots aquells que formen part de les associacions i entitats reconegudes, moltes gràcies per la vostra contribució impagable a la ciutat. És un orgull poder comptar amb el vostre exemple. 
I a totes les lleidatanes i els lleidatans, bona festa major. 

Maig 2013

Comentaris