Carta oberta al regidor del PP de Lleida, senyor Pau Pintó

Acte a la Paeria amb Pau Pintó (primer de l'esquerra)


Benvolgut Pau,

Em sap molt greu haver-te d’adreçar una carta pública amb motiu del teu missatge ofensiu i totalment fora de lloc, en el què titlles d’assassins a la gent que varem assistir a la Via Catalana cap a la Independència el passat 11 de setembre. Per l’afecte personal que saps que et tinc, forjat per les moltes estones compartides en els actes de la Paeria, em dol especialment el teu comportament.
Vull creure que després de tot aquest temps compartit a l’Ajuntament de Lleida no em consideres ni a mi, ni a les companyes i companys del consistori que vam anar a la Via Catalana uns assassins o còmplices d’assassins. Vull creure que no entens la discrepància política com a enfrontament personal i per fomentar l’odi entre les persones. I també vull creure’t quan dius que són altres els que gestionen i administren el teu compte de Facebook.

No obstant això, és evident que com a responsables polítics hem d’exercir la nostra responsabilitat i la nostra ètica més enllà de les excuses, i, per tant, et demano formalment que et disculpis públicament davant dels milers de persones que es van manifestar pacífica i democràticament el dia 11. També et demano que reflexionis sobre el que ha passat i assumeixis la responsabilitat personal, ètica i política que aquestes situacions exigeixen.

També vull que sàpigues que més que considerar-te culpable d’aquesta situació, et considero una víctima propiciatòria d’una manera de fer política dissenyada des de la cúpula del Partit Popular. Alguns dirigents del PP, tant a Lleida com a Barcelona i Madrid, no tenen cap mirament a l’hora de crear aquest tipus de missatges. Aquestes persones només cerquen l’enfrontament entre els catalans i deixen que sigui gent com tu, la que de manera irreflexiva va fent córrer aquests missatges per crear un estat de crispació que beneficiï la postura política del PP.

És una manera d’entendre i fer política absolutament execrable. Per aquest motiu, sí que demanaré la dimissió immediata d’aquells responsables del PP obstinats a crear i fomentar aquests missatges que atien l’enfrontament i l’odi entre els catalans. Vosaltres sabeu millor que ningú qui són els responsables d’aquesta manera d’actuar i per tant també hauríeu de ser els primers en exigir que s’hi posi fre d’una vegada. Us demano que no us deixeu portar per la política inspirada per la frase de J.M. Aznar: “antes se romperá la unidad de Cataluña que la de España”, i que dóna com a fruits missatges com el que vas penjar al teu Facebook i que miren de trencar Catalunya sigui com sigui, abans que acceptar una altra opció política.

Ja n’hi ha prou de dir assassins, borregos i nazis a la gent que manifesta de manera democràtica i pacífica una alternativa política i que demana poder-ho fer a través del vot, com correspon en democràcia. I això ho hem de fer amb diàleg i respecte mutu constant, ja que de fet el que ens plantegem és decidir el que ha de ser el millor, no per a nosaltres, si no per als nostres fills i nets. Només amb aquesta perspectiva té sentit la feina que fem diàriament des de la política. Per tant és l’hora de la democràcia i el diàleg en majúscules i d’enterrar definitivament l’insult, la provocació i l’enfrontament entre nosaltres. Aquest és el millor llegat que podem deixar a la gent que vindrà després de nosaltres, sigui quin sigui el futur que democràticament decideixi el poble de Catalunya.

Cordialment,


Joan Ramon Zaballos

16 setembre 2013


Comentaris

  1. Gràcies Katalaalatak, però de fet és una pena haver de donar aquestes lliçons en plena democràcia!

    ResponElimina
  2. Molt bona aquesta carta: Clara i pedagògica...

    ResponElimina
  3. El problema Jordi és si la gent del PP l'entendrà i actuarà en conseqüència....

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada