Després del 4U9525

Panell d'arribades de l'aeroport de Düsseldorf

La tragèdia del vol 4U9525 de Germanwings ens ha deixat a tots trasbalsats i estupefactes.
Cada dia que passa se saben més detalls d'aquest incident i aquestes informacions no fan pas disminuir aquest trasbals i estupefacció sinó que més aviat els fan augmentar.
Jo viatjo sovint en avió i ja he patit diversos ensurts que fan que tornar a agafar un avió sempre em faci una mica de recança. Aquest cas podria fer-me augmentar aquesta recança ja que parlem d'una companyia alemanya, que malgrat ser de low cost, té totes les garanties de l'empresa mare, que és la poderosa Lufthansa.
Tot apunta a la voluntat suïcida del copilot de l'avió. Un copilot que va aprofitar una garantia de seguretat de cara als passatgers creada després del 11S a Nova York, com és el de bloquejar la porta de la cabina per dificultar un possible segrest, per fer-ne precisament l'ús contrari; provocar una tragèdia humana.
Aquest copilot diuen que ja va advertir que el seu nom seria recordat per sempre i que la seva actitud faria canviar les coses. I no hi ha dubte, després de tot el que hem vist i hem llegit, que va camí d'aconseguir-ho.
El desig generalitzat que una acció tan monstruosa no torni a passar mai més ja ha fet posar sobre la taula de debat temes com: noves mesures d'accés i bloqueig de la cabina, de control mèdic i mental de pilots i copilots, de com han de ser i s'han de tramitar les baixes laborals, d'on comença i on acaba l'accés i ús de la informació i la privacitat de les dades personals...
En resum, dins de poc hi haurà tota una nova normativa que poc o molt ens acabarà afectant a tots. S'han de prendre mesures per fer creure que això no tornarà a passar mai més. Jo sóc força escèptic en aquest sentit. És i serà impossible controlar les voluntats últimes de cada individu que vulgui fer mal als altres.
Hem de saber viure i gaudir de la vida amb aquesta incertesa. Jo d'entrada em nego a dir el nom del copilot, per no fer-lo més famós com ell volia i els asseguro que continuaré volant -amb recança- i amb Germanwings, també!

SEGRE 05/04/2015

Comentaris