Arthotel in der grünen Zitadelle. Magdeburg

Arthotel a Magdeburg
Foto: JRZaballos


Si van de viatge a Magdeburg (Saxònia-Anhalt) els recomano fer nit a l’hotel Arthotel in der grünen Zitadelle. L’hotel es troba dins del projecte urbanístic Grüne Zitadelle, que va dissenyar el genial arquitecte vienès Friedensreich Hundertwasser. És el darrer projecte en el que va treballar. Ell va morir l’any 2000 i el projecte de pisos i zona comercial de la Grüne Zitadelle es va inaugurar l’any 2005.

Pati interior de la Grüne Zitadelle
Foto: JRZaballos

El nom de Grüne Zitadelle (Ciutadella verda) és degut a una de les característiques de tot el projecte: els terrats i els sostre de l’edifici són plens d’herba. També té una altre característica: totes les finestres dels diversos edificis són diferents. L’arquitectura de Hundertwasser es caracteritza per fer conviure el món de la natura amb el ser humà en la seva quotidianitat. La zona és plena d’arbres i plantes. També hi ha una gran varietat de colors i formes, tal com ens podem trobar a la natura. I no ho trobareu gaires línies ni angles rectes, a Hundertwasser no li agradaven gens!


Bany de l'habitació
Foto: JRZaballos

L’hotel es va inaugurar el juliol del 2013 i té 41 habitacions, totes elles decorades d’una manera especial, però sempre vinculades a l’estètica de Hundertwasser. Es poden trobar per exemple, molts mobles fets amb la tècnica del Patchwork a la recpeció de l'hotel i en altres espais. 



Mobles amb Patchwork
Foto: JRZaballos

La relació qualitat-preu-gaudi artístic és immillorable, per tant és una bona recomanació per a totes aquelles persones que cerquin un valor afegit al fet de dormir en un hotel.



Pati amb zona de tendes
Foto: JRZaballos

I sobretot i especialment, per a totes aquelles persones que gaudeixin del fet de viure dins de l’art, en comptes de només poder contemplar-lo. 


Altres fotos de l'hotel:

Sala d'estar d'una habitació
Foto: JRZaballos

Passadís d'accés a les habitacions
Foto: JRZaballos


Recepció de l'hotel
Foto: JR Zaballos


Un dels restaurants de la Grüne Zitadelle
Foto: JR Zaballos


Es poden llegir opinions
de Hundertwasser per tot l'edifici
Foto: JR Zaballos

Comentaris