Curiositats del Japó ( i 2)

Tradició i modernitat van de la mà al Japó
Foto: JR Zaballos

Seguint amb les curiositats viscudes en el meu viatge al Japó, vull destacar la seva obsessió per la neteja. Els carrers estan sempre molt nets tot i que costa trobar papereres. La gent pot fumar al carrer, però fins i tot a l’exterior, les zones per a fumar estan clarament delimitades. Els lavabos també destaquen per la seva pulcritud encara que siguin públics i molt utilitzats. Molts lavabos tenen unes sabatilles especials que has de posar-te abans d’entrar-hi, però la gran sorpresa la tens amb la tassa del vàter. De fet és tracta més d’un enginy d’alta tecnologia que d’un vàter.


Sabatilles especials i instruccions
Foto: JR Zaballos

Els més sofisticats detecten la teva entrada al bany, obren la tapa, deixen anar una mica d’aigua per saludar-te, et reben amb el seient calentet i quan has acabat pots triar quin tipus de raig d’aigua vols que vagui a la zona en qüestió i amb quina pressió. Després del mullader, pots prémer el botó de l’aire calent per assecar-te.

Sensors i il·luminació interna
Foto: JR Zaballos

Aquesta opció que no totes les tasses de vàter tenen, és molt millor que l’opció del paper higiènic, ja que de manera sorprenent el fan fi com el paper de fumar i si has d’eixugar-te la zona humida amb un paper tan fi, al final ho deixes tot com si haguessis tirat una bola de confeti


Comandament del vàter
Foto: JR Zaballos

El respecte envers els altres i la puntualitat també són peces fonamentals del seu sistema de valors. Després de fer 2.500 km en diferents trens puc dir que no he patit ni un minut de retard. L’atenció de tots els treballadors dels trens japonesos ha sigut excel·lent. Per cert, tots els revisors i personal que treballa en el tren com els venedors de begudes, cada vegada que surten d’un vagó, es giren cap els viatgers i s’inclinen per a saludar-los. Si passen 10 vegades, ho fan 10 vegades! En resum, un servei pràcticament igual al que ofereix RENFE i rodalies a casa nostra.

                                     Escena dins d'un tren Shinkansen

Un tema però que encara tenen una mica pendent els japonesos és el tema dels idiomes. Tret dels llocs d’atenció constant als turistes, els costa bastant parlar anglès i entendre’l. Però sorprenentment en una televisió - en horari de màxima audiència - ensenyaven anglès i en dos altres cadenes alemany!

Ensenyant el genitiu en alemany per la tv
Foto: JR Zaballos


SEGRE 07/08/2016

Articles relacionats: 1- Curiositats del Japó (1)
                                 2- Jardins del Japó - Vídeo

Comentaris