Learntec 2017

Programa del congrés Learntec-2017

La setmana passada vaig assistir a la 25 edició de la fira i congrés Learntec dedicat al món de la formació digital en tots els seus àmbits. Aquest esdeveniment es celebra cada any a la ciutat alemanya de Karlsruhe. La meva assistència s’emmarcava dins del projecte d’innovació educativa Erasmus + KA1 de l’EOI de Lleida. Un projecte del qual formo part juntament amb altre professorat del centre. Learntec és l’esdeveniment més important d’Europa sobre formació i ensenyament digital en tots els àmbits; des de les diferents etapes del món educatiu, fins a l’administració pública, passant per la formació dins de les empreses. La fira constava de 250 empreses expositores i el congrés oferia xerrades de 246 ponents en tres dies. Érem 700 congressistes i la fira va ser visitada per unes 8.000 persones. Tant l’organització, com el nivell general del congrés van ser de molt alta qualitat. No és gens d’estranyar doncs que celebrin ja 25 edicions d’un aspecte tant concret com és el de la formació en format digital. 

L'escola digital.
Foto JRZaballo
s

En aquest congrés s’hi poden veure com a assistents els professors, però també vaig poder veure molts formadors d’empreses privades i fins i tot militars alemanys –sense estand a la fira– però assistents a les conferències que s’oferien.


Entrada al congrés
Foto: JRZaballos

El meu objectiu era estar molt pendent de les noves tendències educatives en aquest àmbit i per aquest motiu vaig voler escoltar Elliot Masie, el pare del concepte E-Learning que tant s’ha imposat en els nostres dies. Aquest multifacètic personatge, considerat per molts un autèntic guru de l’ensenyament, ens va advertir que el futur de l’ensenyament no es pot comprar en cap botiga. Que la tecnologia de l’aprenentatge canvia perquè nosaltres també canviem els nostres hàbits a l’hora de formar-nos i que el major repte que tenim de cara al futur és ensenyar a saber diferenciar la informació vertadera dels fakes (la falsa). Hem d’esforçar-nos a crear persones crítiques i encuriosides a cercar nous coneixements. El món de la gamificació, la realitat augmentada i el món de la realitat virtual també entren amb força imparable dins del món de l’ensenyament i la formació en les empreses.


Un stand a la fira Learntec - 2017
Foto: JRZaballos

Comentaris