Hong Kong. Article i fotos


Hong Kong amb el pic Victòria al davant.
Foto: JR Zaballos


Hong Kong és una ciutat que justifica per si sola fer un llarg viatge. Hi ha tres elements que la fan una ciutat i una illa única: la peculiar història que acumula, ser la zona més densament poblada del planeta - 37.700 habitants per km2 - i estar situada en una badia. De fet, Hong Kong no és la illa més gran de la zona, ni tampoc la zona més poblada. La illa més gran és Lantau i la zona més poblada és Kowloon, davant de Hong Kong i connectada amb aquesta pel port Victoria i túnels sota l’aigua. De moment encara no hi ha cap pont que uneixi les dos parts. Hong Kong va ser dels britànics gràcies al Tractat de Nanking de 1842. L'any 1860 es va fer amb la península de Kowloon i el 1898 va llogar la zona dels Nous Territoris, més a l’interior, per un període de 99 anys. Durant uns 100 anys l’imperi britànic va marcar les pautes d’aquesta ciutat i li va donar una singularitat que la va fer famosa.


Carrer comercial a Kowloon. Hong Kong
Foto: JR Zaballos

L’1 de juliol de 1997 es va produir l’anomenat “El Retorn”, un acte protocol·lari en què aquests territoris es retornaven a la Xina. La casa del darrer governador britànic és ara un museu del te. La tradició britànica podríem dir que actualment es limita a poder prendre el te de les cinc al mític hotel: The Peninsula.


Prenent el te al hotel The Peninsula
Foto: JR Zaballos

Hong Kong i Kowloon, on es concentren la majoria dels visitants, tenen un denominador comú: és el paradís de les compres. Aquí no es paguen impostos per les compres, excepte per productes com alcohol i tabac. Així que molts xinesos i gent d’altres països viatgen fins aquí per comprar els productes més luxosos a bon preu. Hi ha desenes de botigues d'Hermes, Cristian Dior, Chanel... També tenen molts centres comercials i alguns fins i tot especialitzats amb botigues de primeres marques de roba, només per a nens petits. Aquest gran luxe contrasta amb els gratacels d’apartaments on viu la gent amuntegada. Són impressionants i depriments. 

Gratacels amb apartaments a Hong Kong
Foto: JR Zaballos

Al centre no hi ha pràcticament zones de vianants i el trànsit és infernal. Per trobar una mica de verd es pot pujar fins el pic Victòria que té unes grans vistes sobre la badia o fer una excursió a l'illa de Lantau. La gent, tret dels que treballen a hotels, parla un anglès força limitat i Barcelona o Espanya, els sona – valgui la broma - a xino. Hong Kong és un lloc de contrastos, pot agradar o desagradar, però segur que no els deixarà indiferents.


Joieria a Hong Kong
Foto: JR Zaballos

Vista de Kowloon i Hong Kong des del pic Victòria.
Foto: JR Zaballos


Vista dels focs artificials per Cap d'Any des del hotel ICON
Foto: JR Zaballos

Vista nocturna de Hong Kong
Foto: JR Zaballos


Jocs de llums a la badia Victòria. Hong Kong
Foto: JR Zaballos


Badia Victòria en un dia ennuvolat. Hong Kong
Foto. JR Zaballos


Degustant tes a Hong Kong.
Foto: JR Zaballos


Nova arquitectura a Hong Kong
Foto: JR Zaballos


Carrer comercial a Hong Kong
Foto: JR Zaballos

Mercat de peix a Hong Kong
Foto. JR Zaballos


SEGRE 31/03/2019

Comentaris