Schwarzenegger


Fa poc que he acabat de llegir la llarga autobiografia –Total Recall, de quasi 700 pàgines– d’Arnold Schwarzenegger. Si bé reconec que m’agrada llegir (auto)biografies de persones de diferents àmbits, haig de reconèixer que ni el món del culturisme, ni el de les pel·lícules de Schwarzenegger estan entre les meves preferències. El que sí que sempre m’havia cridat l’atenció era saber com una persona com ell, nascuda al petit poble de Thal a Àustria, podia acabar sent governador de Califòrnia i una de les persones més famoses del món.
El llibre ho explica pas a pas de manera detallada i amb moltes anècdotes i curiositats. El món del culturisme, que li agradava ja de petit, el va portar a un nivell de disciplina i esforç increïble. Quan una persona es pot passar hores i hores durant dies repetint un mateix exercici per augmentar uns mil·límetres un petit muscle del cos, pensin a on es pot arribar amb aquest esforç, concentració i dedicació si s’aplica en altres àmbits de la vida. I això és el que va fer ell. Després de guanyar campionats del món de culturisme, va fer el salt als EUA i allà va comença a dedicar-se a molts altres temes. Va estudiar pel seu compte i es va matricular en diverses universitats. Va treballar a la construcció i es va dedicar al món immobiliari. Al seu físic i accent a l’hora de parlar anglès, en lloc de ser un inconvenient, ell va saber capgirar-los i fer-los atractius per a certes pel·lícules, com la famosa Terminator. Es va casar amb Maria Shriver de la família Kennedy. Això li va obrir les portes al món de la política tot i un petit inconvenient: ell era republicà i la família Kennedy, demòcrates de tota la vida. La part dedicada a la seva arribada a governador de Califòrnia i la seva gestió pública és molt interessant, ja que explica el complicat funcionament de la política interna dels EUA. Per cert, ara que es parla molt del tema pactar pressupostos, és curiós llegir com ell ho gestionava amb l’oposició, i s’enfrontava a sindicats i grups de pressió. Quan Schwarzenegger deixa el càrrec de governador es fa públic que havia tingut un fill feia anys amb la minyona de la casa. Això el porta al divorci i a una nova etapa en la seva vida tornant a fer pel·lícules. Cap més però com la que acabava amb el famós: ¡Hasta la vista, baby!”


Anècdota que surt al llibre i que explico aquí pels seguidors del meu blog, com a ampliació de l’article a SEGRE.

Una vegada un polític demòcrata el va increpar en una reunió en la que va anar com a convidat per un amic seu demòcrata. Cal recordar que ell era republicà. Poc temps dsprès aquest mateix polític li va adreçar una petició a ell com a governador de Califòrnia. Schwarzenegger li va enviar la següent carta com a resposta.


Han detectat alguna cosa rara en aquesta carta? Doncs un periodista sí que ho va trobar:


Quan un periodista li va preguntar si ho havia fet expressament, ell va contestar que havia estat fruit de la casualitat. El mateix periodista a la roda de premsa següent li va dir que havia consultat amb un matemàtic i que les possibilitats que això fos una casualitat eren d’una entre dos mil milions. Arnold li va contestar: vagi al mateix matemàtic i li pregunta per les possibilitats que hi ha que un jove austríac vingui a Amèrica, sigui el millor campió de tots els temps de bodybuilding, entri al món del cinema, es casi amb una Kennedy i sigui votat com a governador a l’estat més grans dels Estats Units. Espero els seus resultats a la propera roda de premsa. No els hi va portar. 



Comentaris