Negociar o eternitzar?

 


Si cinc minuts abans de tancar les urnes de les eleccions del 23 de juliol, algú hagués pronosticat que producte del resultat d’aquelles eleccions una vicepresidenta del Govern espanyol aniria a veure Puigdemont a Brussel·les per negociar, l’haurien titllat, sens dubte, de boig. Doncs això no només ha passat, sinó que ja estem en una segona fase d’aquesta situació. Aquest fet demostra de nou que en política tot és possible, absolutament tot.
Jo abans del 1989 vaig sentir repetides vegades per politòlegs i historiadors que la unificació alemanya era “absolutament impossible” perquè els interessos de les grans nacions com Rússia, Gran Bretanya, França o els EUA mai permetrien una nova Alemanya unida i forta. Dos guerres mundials segellaven aquesta opinió compartida per la gent d’un costat i l’altre del Mur de Berlín. Doncs bé, ara ja molta gent jove ni sap que Berlín i Alemanya van estar dividides per un mur 28 anys.
Un exemple clar i contundent que en política tot és possible, i quan dic tot, em refereixo que poden passar tant coses molt positives com també molt negatives. Els protagonistes de la situació, el context social i mediàtic acabaran determinant on acaba tot. La visita de Yolanda Díaz, líder de Sumar i vicepresidenta del Govern, ha tornat a posar en l’acció política el conflicte irresolt entre Catalunya i Espanya, un àmbit de què no hauria hagut de sortir mai.
Aquesta valenta visita de Díaz a Brussel·les ha obert un nou escenari i ha aixecat ires i amenaces entre la dreta espanyola i també dins de part dels socialistes amb Felipe González i Alfonso Guerra al capdavant. Tots aquests que diuen que no es pot tocar ni una coma de la Constitució són els mateixos dels GAL, les tortures, la calç viva, la corrupció política amb enriquiment personal i del partit, el blanqueig del franquisme, negar-se a investigar la monarquia corrupta, les negociacions amb ETA quan interessava, escoltes telefòniques i infiltrar policies/amants per espiar adversaris polítics, etc. Ara diguin vostès quants valors constitucionals i democràtics hi ha en aquests fets dins d’aquesta “sagrada” Constitució. Cap! 
En resum: volem tornar a la negociació política o volem ampliar i eternitzar el conflicte Catalunya-Espanya?

Comentaris

  1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, no sé pas qui és, però moltes gràcies! Salut Joan Ramon Zaballos

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada