Elogi a Xavi



Xavi Hernández 

Aquesta setmana han atorgat la Pilota d'Or, el famós premi futbolístic anhelat per a qualsevol jugador. Com era d'esperar, per tercera vegada consecutiva el premi ha anat a parar a mans del tímid més genial amb una pilota als peus, Leo Messi. No discutiré pas que li hagin atorgat aquest premi al que possiblement acabarà sent el millor jugador de la història del futbol. Però, per altra banda, haig de reconèixer que m'ha sabut greu que Xavi Hernández no hagi aconseguit aquest guardó. 

Per sort, aquesta vegada sí -i no com va passar l'any passat-, Messi ha fet un reconeixement públic a Xavi en el moment de rebre el premi. Leo ha dit que volia compartir aquest guardó amb ell, i crec que ha estat molt encertat a dir-ho, ja que ell també se'l mereix. El reconeixement de Messi crec que va ser aplaudit no només per tots els seguidors blaugrana, sinó per tots aquells amants del bon futbol, siguin de l'equip que siguin.
Per això no és cap sorpresa que Xavi hagi estat considerat per quart any consecutiu el "millor creador de joc del món". Xavi ha demostrat una qualitat futbolística fora de sèrie i ho ha fet en dos equips diferents: el Barça i la selecció espanyola, guanyant tots els títols possibles.

Hi ha jugadors boníssims actualment, però molt sovint són força intermitents en la qualitat del seu joc. Xavi, però, sempre juga a gran nivell, amb gran fiabilitat i una gran eficàcia. I a banda de la seva qualitat futbolística, el que per a mi encara és més important és el fet que tot això ho fa amb una gran humilitat i dedicació constant, sense que els innumerables títols aconseguits -possiblement més que ningú- li hagin fet canviar la seva manera de ser, de fer i de mostrar-se en públic.
Ell és tot un exemple de com fer la feina de manera excel·lent i sense deixar que els fums et pugin al cap. Per tots aquest motius, li tinc una estima especial que volia deixar per escrit, ara que l'han tornat a deixar sense la preuada Pilota d'Or.

Xavi Hernández és, en aquests moments de crisi en els quals diuen que ens falten bons referents, tot un exemple a seguir i a imitar. 

SEGRE 15/01/2012

Comentaris