Gestionar la crispació

Pere Navarro fent declaracions a la premsa

S'ha parlat molt aquesta setmana del cop de puny que va rebre Pere Navarro. Els detalls i les motivacions que van produir aquest lamentable incident no són massa clars, però les repercussions d'aquest cop han aixecat una bona polseguera. I aquesta polseguera no ha estat tant pel cop en sí, sinó per l'ús polític que se n'ha fet. A ningú se li escapa que vivim un moment molt especial en la història de Catalunya i això comporta que cada cosa que fan o diuen els seus representants polítics s'analitzi fins a l'extenuació. Per aquest motiu crec que ara els polítics tenim un nivell de responsabilitat més alta del normal i que hem d'intentar no caure en provocacions interessades. 
És evident que hi ha gent i grups de poder que volen fer fracassar aquest procés que ha endegat Catalunya per decidir lliurement el seu futur. Els arguments d'aquesta gent i aquests grups per fer-ho fracassar són dos: que el procés és il·legal i que trenca la convivència. Però, sens dubte, és amb l'argument del trencament de la convivència amb el que intentaran fer por a la gent i boicotejar les aspiracions de molts ciutadans de Catalunya. Això, tots els polítics actuals ho sabem i, per tant, hauríem de ser conscients que cada vegada que fem declaracions, incidim directament a preservar aquesta convivència o podem fer tot el contrari. 
En el cas de Pere Navarro, és evident que l'agressió física no té cap justificació i és absolutament reprovable, però les declaracions fetes a partir d'aquest fet ja adquireixen una responsabilitat i incidència política que, des del meu punt de vista, no han fet cap favor als esforços per mantenir el gran nivell de convivència de casa nostra i han donat ales als qui volen enfrontar-nos, sigui com sigui, per aturar el procés. Per aquest motiu vull ressaltar que el polítics, si volem preservar aquesta preuada cohesió social, hem de ser els primers a saber gestionar aquests nivells de crispació i provocació a les quals ens sotmeten. Si no ho sabem gestionar bé, el que fem és fer-los el joc als qui volen destrossar precisament la convivència de la qual parlen. 


SEGRE 04/05/2014

Comentaris