Neumünster


Davant de la presó de Neumünster
Foto: JRZaballos

Em trobo passejant per Lübeck quan m’assabento que Carles Puigdemont està detingut per la policia alemanya i que el porten a la presó de Neumünster, una ciutat que també es troba en el land de Schleswig-Holstein. A través de les xarxes contacto amb gent de l’ANC-Hamburg i m’informen que es crea un grup de Whatsapp per coordinar les anades a Neumünster per donar suport al president Puigdemont. Em donen d’alta al grup i a partir d’aquí descobreixo un món de generositat, valentia, esforç, solidaritat i coordinació, absolutament exemplar! La primera nit ja són a la porta de la presó donant ànims al President
El tuit que faig gràcies a la informació que em passen la mateixa nit arribarà als 130.000 impactes. Al dia següent també ens organitzem per continuar donant suport a Puigdemont: cartells, notes de premsa, organitzar cotxes i recollida de gent, informar els que arriben sense saber res de res... en resum: desenes de whatsapp per minut per organitzar un acte que més tard recolliran mitjans de comunicació de mig món. Dilluns, amb un fred que pela, ens trobem alguns catalans de diferents procedències i de diverses associacions com ANC, i El Pont Blau (associació cultural catalana a Hamburg). També hi ha representants dels Verds alemanys i del partit Die Linke. Parlo amb ells, els dono les gràcies. Queden sorpresos pel que passa a Espanya i recorden perfectament el passat franquista que encara s’arrossega.
Trobo també gent de Castelló, Galícia, Andorra i alemanys que vénen per iniciativa pròpia. No som gaires, de fet quasi hi ha més periodistes que manifestants. Els periodistes ens bombardegen a preguntes. Jo responc una llarga entrevista a la ràdio pública alemanya, per exemple. Després de més de dos hores patint fred, comencem a marxar, però poc després tornara a bullir el WhatsApp per organitzar una nova concentració el dia següent! Aquesta gent és incansable i admirable! Combinen la feina amb la reivindicació i posen tot el seu temps lliure i fins i tot diners. Algú creu que amb gent com aquesta, arreu del món i a Catalunya, el procés s’ha acabat? Potser que la cosa vagi més lenta del que voldrien alguns, però l’energia i les ganes d’aquesta gent de fer un país nou, no les esgotareu!

SEGRE 01/04/2018

Comentaris