Ara Mas



Ens esperen les urnes 


Estem a una setmana de les properes eleccions catalanes i al bell mig de la campanya electoral. En relació amb la campanya electoral estic plenament d'acord amb el que escrivia el meu amic Jaume Sellés; se la podrien ben bé estalviar i invertir els euros que costa en altres àmbits on prou falta fan. Quatre anys és temps més que suficient per valorar el que han fet els que han governat i els que han estat a l'oposició. El que es diu i promet en dues setmanes de campanya no hauria de fer oblidar el que hem vist i viscut durant quatre anys. En tot cas, si la campanya és una obligació democràtica, encara em sembla millor fins i tot la postura de l'amic del Jaume, que diu que vota per correu abans que comenci la campanya per no deixar-se intoxicar per tot allò que es diu i es promet en aquests quinze dies. Sabia actitud!
Jo, igual que el Jaume, també tinc el meu vot ja decidit, però a diferència d'ell, aquesta vegada, sí que diré a qui votaré. Per mi ara és l'hora d'Artur Mas. Mas és una persona que amb tota franquesa ens ha dit que un país no es pot tirar endavant des d'un sol partit polític i que necessita i demana l'ajut de tothom per aconseguir-ho.
Reconeix que un país no s'aixeca només des d'una cúpula política i per tant reclama una àmplia mobilització social per afrontar amb garanties els difícils reptes del futur més pròxim. No promet dir sí a tot ni donar subvencions a tothom i a tot arreu.
Sincerament, és una actitud que m'agrada i que comparteixo. No sóc dels que creuen que tots els meus problemes els han de solucionar l'Administració i els polítics, que per això pago els meus impostos. Els demano, això sí, eficàcia, honestedat i responsabilitat en els seus càrrecs com a dipositaris de la voluntat democràtica de la ciutadania. Una societat, però, aconsegueix superar els períodes de greu crisi amb un ampli compromís de tots els seus components. Un bon líder polític ho ha d'entendre així i ha de ser saber liderar aquesta situació per fer un país competitiu i de primera. Per mi, Artur Mas és la persona que ara mateix ho pot fer possible.

SEGRE 21/11/2010

Comentaris

  1. Hi determinats moments en la història dels pobles, en els que la concertació "nacional" és imprescindible però, Joan Ramon, Concertació + Concentració. En temps de crisi lideratges forts, que si no ho son ja es veurà, d'entrada lideratges dèbils són inasumibles. Preparació i correspondència social i no oblidem la inevitable companya de viatge, aquest cop, la crisi. Un bon govern no crea llocs de treballs, estableix les condicions favorables per a que es doni, però amic estimat, aquest cop estem al final de la etapa post industrial, engegant de ferm la tercera revolució industrial, l'era de la gestió del coneixement i encara estem amb partits del segle XIX, plantejant estratègies del segle XX, quan tot això es dóna i defineix el segle XXI...

    ResponElimina
  2. Absolutament d'acord amb el teu comentari. Tenim unes rèmores de funcionament del passat que no podem/volem fer evolucionar o directament canviar i per altra banda veiem com es fan servir les noves capacitats de comunicació per encara bloquejar més l'esperit crític de la gent. "Preparació i correspondència social" dius encertadament, doncs ja anem amb retard tots plegats!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada