Apple





La mort aquesta setmana del fundador d'Apple, Steve Jobs, ha obert tot un debat a escala mundial sobre l'impacte de tots els seus invents i la seva tecnologia en les nostres vides. Curiosament, jo sóc una persona que ha arribat al món Apple fa tan sols un parell de mesos, quan vaig decidir adquirir la seva iPad 2, aparell que haig de reconèixer que ara m'acompanya pràcticament a tot arreu. 
Malgrat ser un nouvingut al món d'Apple, la veritat és que havia escoltat meravelles dels amics i companys de feina que feien servir els seus ordinadors, els seus mòbils iPhone o els seus reproductors iPod. És realment espectacular veure l'evolució tecnològica que s'ha produït des dels primers aparells creats al garatge del número 2.066 del Crist Drive a Palo Alto, Califòrnia, l'any 1976 juntament amb el seu amic d'adolescència Steve Wozniak, fins a arribar a les noves versions dels iPad o iPhone. Si aquest canvi era pràcticament impensable fa 35 anys, ara que podem palpar i gaudir dels resultats obtinguts, també podem intentar fer l'esforç i fantasiejar de com serà tota aquesta tecnologia d'aquí als propers 35 anys. 
De ben segur que se'ns farà molt difícil acotar les possibilitats que poden tenir tots aquests aparells d'aquí a una trentena d'anys, veient com de ràpid evoluciona tota aquesta tecnologia. En tot cas, una cosa queda ben clara: si els analistes diuen que tota la tecnologia creada per Jobs aquests darrers anys ha canviat la nostra manera de comunicar-nos i d'entendre el món, està clar que els nostres sistemes de comunicació i d'adaptació al món que ens envoltin d'aquí uns 30 anys seran absolutament diferents als actuals. 
No estem parlant d'un futur gaire llunyà, estem parlant de canvis molt substancials que ens trobarem a la propera cantonada. En aquest temps de crisi, però, ens haurem de preocupar perquè aquesta realitat no faci que la fractura tecnològica entre els diferents sectors socials i països sigui cada vegada més àmplia i més insalvable. No tenir-ho en compte pot ser conflictiu a molts nivells. 


SEGRE 09/10/2011

Comentaris