Bones notícies a Alguaire, bones notícies per a Lleida

Alguaire aeroport de Lleida

A poc a poc, la bona i discreta feina de la Generalitat per revitalitzar l'aeroport de Lleida-Alguaire ens sorprèn amb bones notícies. Una empresa catalanomadrilenya hi vol invertir tres milions d'euros a ubicar-hi un parc per acollir avions i fer-ne el manteniment. Es preveu inaugurar en uns mesos, a l'inici del 2013, i esdevindrà, segons els promotors, una instal·lació única a Europa de les seves característiques. Les primeres estimacions parlen de 15 nous llocs de treball directes i fins a 50 que generarà indirectament aquesta activitat a l'aeroport.
Des que es va estrenar, el 2010, la infraestructura que gestiona Aeroports de Catalunya ha patit una injusta campanya de desprestigi que finalment s'està capgirant, gràcies als resultats que donen els esforços per dinamitzar l'activitat al nostre aeròdrom en un moment molt complicat per a l'aeronàutica i el transport aeri, com passa també en molts altres sectors. 
És una notícia esperançadora que l'aeroport funcioni i generi activitat econòmica amb altres àmbits que no siguin els exclusivament vinculats al món del turisme. Ara bé, això no ens ha de fer oblidar aquest darrer aspecte, ans al contrari, l'hem de continuar ampliant i millorant. 
Hem de mirar de consolidar també els tour operators que aposten per l'aeroport d'Alguaire i l'atracció turística de les Terres de Lleida, de la capital i de tot el seu entorn, perquè esdevingui la principal línia de negoci i generi activitat en tots els sectors relacionats amb el turisme. És aquí on han de col·laborar totes les administracions (Generalitat, Diputació i Ajuntament de Lleida, especialment) i el sector privat a construir una oferta competitiva i diferenciada. 
Precisament, fa una setmana rebíem un grup de tour operators alemanys interessats en la nostra Ruta del Vi de Lleida (Costers del Segre). Una ruta vinculada a l'anomenat enoturisme que cada vegada guanya més adeptes. Parlant amb els representants d'aquestes agències especialitzades en viatges molt específics, encarats a clients exigents, van destacar el valor que representa oferir productes turístics diferenciats i personalitzats. Consideraven els tour operators alemanys que Catalunya podia oferir una gran oferta en aquest sentit i les terres de Lleida, en particular. Fins i tot un, seguidor de l'actualitat política catalana des d'Alemanya, proposava un eslògan prou interessant per vendre les destinacions turístiques catalanes a l'estranger: Don't try to understand us, just try the difference ! (No intenteu entendre'ns, intenteu provar la diferència!). Doncs a quin lloc millor que a les nostres terres! El vi dels Costers del Segre, l'oli de les Garrigues i la fruita de Lleida són actius comercials i turístics específics de Lleida que no podem deixar desaprofitar. És més, els hem de saber vendre amb tota la seva singularitat i valor afegit que implica oferir un producte turístic de qualitat, diferent i personalitzat. En conclusió, pas a pas, l'aeroport d'Alguaire ens ha de servir per situar-nos en una posició que ens permeti competir amb altres destinacions de característiques similars, però que han sabut sortir al món a vendre els seus actius sense prejudicis ni complexos. 
És cert que serà un camí ple de dificultats, com molts altres reptes que tenim com a ciutat i com a país. Ens tocarà ser generosos en l'esforç. Serà imprescindible la col·laboració de totes les administracions públiques, juntament amb l'empenta i emprenedoria del sector privat. Aquest treball i esforç coordinat no serà gens fàcil, però ens permetrà, quan sortim de la crisi, que Lleida tingui una plataforma privilegiada per enlairar els seus projectes de futur. 

Octubre 2012 de Lleida-Alguaire ens sorprèn amb bones notícies. Una empresa catalano-madrilenya hi vol invertir 3 milions d’euros en ubicar-hi un parc per acollir avions i fer-ne el manteniment. Es preveu inaugurar en uns mesos, a l’inici del 2013, i esdevindrà, segons els promotors, una instal·lació única a Europa de les seves característi 










Comentaris