Tots som de Fuentealbilla

Fuentealbilla poble natal d'Iniesta
El meu darrer article, La meva Espanya , m'ha comportat una bona quantitat de comentaris. De fet, ha passat a ser en pocs dies el quart article més llegit del meu bloc. Els comentaris en general van ser molt positius, però hi ha persones que encara continuen sense entendre que algú que parla bé d'Espanya, de la seva gent i de la seva cultura pugui plantejar-se el projecte d'un Estat propi.
És més, com vaig pronosticar, en aquestes dues setmanes ja han augmentat les crítiques desmesurades a aquesta proposta democràtica. Artur Mas ha estat dibuixat com un oficial de les SS i el projecte polític, pacífic i democràtic de gran part del poble català s'ha comparat amb imatges de trens plens de jueus camí d'Auschwitz.
La presidenta del PP ha dit fins i tot a la televisió que Mas vol enviar a l'exili molta gent que viu a Catalunya! Sense comentaris... Afortunadament, però, continua havent-hi gent que s'esforça a mantenir les formes i fer un discurs de normalitat democràtica.
Un dels darrers a fer-ho ha estat Andrés Iniesta. No sé, ni em preocupa gens ni mica, si és independentista, federalista, constitucionalista o qualsevol altra cosa. És una persona que davant les preguntes capcioses es limita a dir que no renuncia als seus orígens i que també se sent català. "Me siento orgulloso de haber nacido en Fuentealbilla y me siento de aquí por el simple hecho de que llevo 16 años en Catalunya. Siempre me han cuidado muy bien, mis padres y mi hermana están aquí, mi mujer es de aquí y mi hija ha nacido aquí. Para mí no es incompatible, es muy lógico, aunque está claro que quien no quiera entenderlo no lo va a entender."
Elemental i clar: tots hem nascut en algun lloc del qual ens podem sentir orgullosos i estimar i que no hem d'oblidar, però també hem de tenir la llibertat de poder contribuir en el disseny d'una societat i un país millor des del lloc on hem decidit viure, per poder crear així el nostre propi futur. I ho hem de saber fer sense que el lloc de naixement en sigui cap inconvenient.

SEGRE 21/10/2012

Comentaris