Això no és una pipa


René Magritte.


René Magritte, autor del famós quadre Ceci n’est pas une pipe(això no és pas una pipa), trobaria una font excepcional d’inspiració a l’Espanya actual. Recordin que el quadre representa de fet el que tothom reconeix en primera instància com una pipa, malgrat el comentari contradictori de l’autor sota del dibuix.

Thank you for watching

Aquesta contradicció evident que representa el quadre i que ens hauria de portar a la reflexió és un bon exemple de com els ciutadans d’aquest país hem de gestionar el dia a dia en els darrers anys. Per un costat, reconeixem ràpidament una realitat determinada, però després l’autor d’aquesta realitat ens diu que en el fons, el que tothom veu, no és correcte.

La contradicció per la reflexió està servida. Aquí alguns exemples d’aquesta situació que també ens haurien de fer reflexionar: se’ns repeteix constantment que tots som iguals davant la Llei, però el que veiem és un rei que marxa amb la complicitat del Govern a l’estranger per no fer front a investigacions per comissions milionàries il·legals i ningú fa res; i per altra banda, la judicatura espanyola perseguint Josep Lluís Alay per si va pagar un peatge o no a Puigdemont a l’estranger.Mentre els líders polítics pregonen als quatre vents que Espanya és una democràcia plena, veiem com Espanya consta com el país amb més artistes empresonats del món, i deixo a banda presos polítics i polítics presos, que també en tenim. Mentre es repetia el mantra que en absència de violència es pot parlar de tot en democràcia, comprovem com l’expresidenta del Parlament C. Forcadell continua en presó per parlar en un Parlament democràticament escollit de temes que no agraden. Mentre es diu que no hi ha cap mena d’animadversió envers Catalunya, veiem com el Museu de Lleida és l’únic museu de tot l’Estat al qual van espoliant les peces d’art a toc de sentència judicial.

I una altra: mentre tot el món independentista veu el nivell de repressió que vivim i podem viure segons com vagin les coses, aquí els partits polítics continuem enfrontats i barallats i actuant com si el que ens enviessin de Madrid fossin caramels i piruletes en forma de promeses. Contradiccions? No pas! Això no són pas pipes...

SEGRE 14/03/2021

Comentaris